| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 08-01-2011, 16:49 Temat postu: Wspólne treningi biegowe Poznań. |
Wiem że jest inny temat ale nie warto go odkopywać.
Myślę, że już wszyscy triathloniści są w treningu. Dzisiaj podczas mojego weekendowego rozbiegania spotkałem jednego z Poznańskich triathlonistów i padł pomysł zorganizowania biegowej triathlonowej ustawki.
Wizja jaką mam to sobotnie lub niedzielne wybiegania, zawsze o 10:00, 3-4 różne okolice między którymi krążyłyby spotkania (np. Rusałka, Lasek Marceliński, Malta). Poznań jest dość silnie reprezentowany na forum więc z zebraniem 5-10 triathlonistów na każdy meeting nie powinno być problemu. Oczywiście spotkanie otwarte dla wszystkich. Zawodnicy obydwu Poznańskich klubów mile widziani.
Co o tym myślicie Poznaniacy? Spotkanie oczywiście pod naszym forumowym szyldem
Podpis: Aktualnie na moim blogu:Raport Startowy - 5 Poznań Półmaraton.
www.PoznanMultisportTeam.pl - Mój team
www.XDU-Poznan.pl - Moja impreza
|
|
| |
|
foka
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Eddie
Członek IM 2010
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 08-01-2011, 19:08 Temat postu: |
Ja jestem bardzo chetny ale na niedziele rano mam tranong plywacki a potem biegowy. W niedziele jestem gotowy z 2-3 osobami.
[ Dodano: 08-01-2011, 19:09 ]
aaaa jeszcze jedno: Foka nawet gdyby sie duza grupa nie zebrala to podejmijmy trening bo rozejdzie sie po kościach jak pływanie latem....
Podpis: Jarek
|
|
| |
|
Jarek
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 08-01-2011, 19:20 Temat postu: |
no ja teraz zaczynam trenowac regularnie. Eddie pisze że grupa Michała Bartoszaka biega w niedzielę. Mi osobiście 2 długie biegi w weekend pasują nawet bardzo. Myślę, że jutro się wybiorę do p. Michała.
Spotkania organizowane pod szyldem xTRI.pl proponowałbym organizować w sobotę. Friel w swoich książkach powtarza, że lepiej jeździć rower na zmęczeniu biegiem niż biegać na zmęczeniu rowerem. Dlatego układ sobota bieg, niedziela bieg + rower dla mnie jest optymalny.
To co zaczynamy od soboty 15 stycznia, 10:00, Koniec ulicy Ptasiej - za stadionem miejskim (Lasek Marceliński)?
Podpis: Aktualnie na moim blogu:Raport Startowy - 5 Poznań Półmaraton.
www.PoznanMultisportTeam.pl - Mój team
www.XDU-Poznan.pl - Moja impreza
|
|
| |
|
foka
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 08-01-2011, 19:26 Temat postu: |
No to kicha jak dla mnie bo o na 5.45 mam basen 2 h, a potem o 10 trening biegowy z Yacolem na macie lub srodce z naciskiem na technike. Pewnie ejstem mniejszością to ewentualnie mogę dolącze potem w niedziele.
|
|
| |
|
Jarek
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
foka
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 08-01-2011, 19:46 Temat postu: |
Zajeica orgaznizuje Troja radiowa biegam bo lubie. jest kilka osob mega fajny facet prowadzi jacek yacoll z biegania.pl mnie bardzo sluza i duzo sie dowiedzialem no i trzepie chlopak wielu na GP a jest po ciezkiej operacji wiec budzi autorytet. 10 na malcie pod zrodelkiem.
|
|
| |
|
Jarek
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
foka
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Jarek
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 14-01-2011, 22:32 Temat postu: |
Chętnie bym dołączył, ale po wywiadzie po znajomych wybieram spinning jednak... Malta, las obok i rusałka nie do biegania ponoć, a niespecjalnie chcę się o tym przekonać osobiście ;)
[ Dodano: 15-01-2011, 17:11 ]
Czy Malta już jest zdatna do biegania? Bo widzę że chodniki są gołe... Co do lasu to raczej nie mam wątpliwości że lód tam trzyma
Podpis:
|
|
| |
|
emilpe
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 26-03-2011, 18:13 Temat postu: Re: Wspólne treningi biegowe Poznań. |
| foka napisał/a: |
Wizja jaką mam to sobotnie lub niedzielne wybiegania, zawsze o 10:00, 3-4 różne okolice między którymi krążyłyby spotkania (np. Rusałka, Lasek Marceliński, Malta). Poznań jest dość silnie reprezentowany na forum więc z zebraniem 5-10 triathlonistów na każdy meeting nie powinno być problemu. Oczywiście spotkanie otwarte dla wszystkich. Zawodnicy obydwu Poznańskich klubów mile widziani.
Co o tym myślicie Poznaniacy? Spotkanie oczywiście pod naszym forumowym szyldem |
Foka, bardzo fajna inicjatywa, ale jak już pisali moi poprzednicy w Niedzielę biega Grupa Michała Bartoszaka ( Saucony TEAM :D ). Długie spokojne wybieganie, aczkolwiek dopasowane do możliwości każdego, bo i spokojnie zaczynamy i w każdej chwili można zbiec także nikt się jeszcze na śmierć nie zabiegał. Zachęcam, naprawdę warto.
Natomiast w kwestii łączenia w weekend treningów zawodników z UAM i Olimpii zdecydowanie nic nie wyjdzie, w tygodniu na jakieś rozbiegano możemy się omówić, ale tylko na rozbieganie, o ile w dany dzień nie mamy zaplanowanych jakiś zadań, natomiast weekend odpada, bo u nas zawodnicy maja już wszystko poukładane, realizują konkretne zadania ,a nad wszystkim czuwa trener.
Nie ma tu raczej miejsca na to że zawodnicy nie do końca wiedzą co zrobić, że sami sobie wymyślają treningi i muszę się organizować. Kiedyś dawno dawno temu Heniu coś tam organizował (albo raczej Tomek i Maciej Brum) teraz to wszystko mocno podupadło, także chwała Ci za to, że starasz się to ruszyć. Pozdrawiam Serdecznie
PS. Może latem jak będziecie pływać na rusałce to wpadniemy całą ekipą na jakieś pływanie w otwartym akwenie :D
Podpis:
|
|
| |
|
masatri1
Członek KS UAM Triathlon Poznań
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |