| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 16-08-2011, 22:20 Temat postu: Witam. Pływanie dla zielonego choć już przetartego |
Witam.
Choć już sporo czasu Tu zaglądam, to jeszcze się nie przedstawiłem, a wypada.
Mam 30 lat, od dwóch trenuję kolarstwo górskie.
Bieganie wznowiłem w tym sezonie (miałem bóle wysiłkowe przedniej części piszczeli, przez co bieganie przerwałem). Wydolność jednak raczej przyzwoita (2-3 razy w tygodniu piłka nożna-intensywne )
Spróbowałem się już w 2 duathlonach i kilku maratonach MTB. Wyniki w drugiej połówce oczywiście, więc "szału nie było"
Z pływaniem jest kiepsko. Stąd pytanie na wejście:
Ile czasu zajmie zbudowanie formy i techniki pływackiej dla kogoś z poziomu absolutnego początkującego by spróbować się na krótkim tri?
Wiem, że to zależy od konkretnej osoby, ale chodzi mi o czas orientacyjny. Pływanie ze względu na specyfikę(koordynacja ruchowa, oddychanie), znaczenie techniki i predyspozycje chyba decyduje o wyniku w triathlonie.
To tyle na początek. Jeśli post był głupi proszę o bana PZDR
Podpis:
|
|
| |
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 16-08-2011, 22:26 Temat postu: |
Znam osobd, ktora w grudniu 2010 zaczela od nauki plywania, a w Suszu poplynela w 43 minuty. Plywac, plywac i jeszcze raz plywac, a co najwazniejsze pracowac nad technika.
Podpis: No one ever says let's play triathlon!
|
|
| |
|
elim
Członek TriCity Triathlon Team
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 17-08-2011, 22:10 Temat postu: |
witam kolege z Łodzi
wreszcie .....
co do plywania to faktycznie jest bardzo istotne jesli nie decydujace na dystansach do olimpijskiego wlacznie, od polowki wzwyz juz mniej
jak zaczynasz plywac to plywaj ciagiem tylko dziel trening na krotsze odcinki co jakis czas skracajac czas odcinka aktywnosci czyli plyn szybciej i skracaj przerwy
wtedy postep bedzie bardziej widoczny
np. 3 x 500 m z przerwa 1 min
co do techniki to najlepiej wziac trenera, tez czekam na powrot Sergiusza Olejniczaka z zagranicy bo sam sie kompletnie pogubilem i plywam duzo wolniej niz zima i nie wiem gdzie przyczyna
Podpis:
|
|
| |
|
witja71
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 17-08-2011, 22:37 Temat postu: |
witja71, a gdzie pływasz i jakie godziny do swobodnego treningu byś polecił? Tylko nie 5 rano...;-) Proszę
Podpis: "Mieszkam w mieście Łodzi, gdzie nawet bieganie psom szkodzi."
|
|
| |
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 18-08-2011, 22:00 Temat postu: |
dotychczas plywalem na nowej gdyni
w poniedzialki, srody i piatki jak ktos lubi mozna zaczac od 6 w te dni. Wlasciwie do godz 16 nie ma problemu ze swobodnym plywaniem i co wazne do 16 jest odrobine taniej
a ostatnio, powiedzmy od czerwca plywam 2 razy w tyg(trzeci raz to albo start albo jezioro)na fali. We wtorki, srody i czwartki w godz 7-9(trzeba wejsc przed 8) sa otwarte tylko baseny plywackie w hali i na zewnatrz a koszt to tylko 8 zl za godz. Mam blizej wiec i czas oszczedzam
Podpis:
|
|
| |
|
witja71
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 19-08-2011, 08:51 Temat postu: |
Cześc
Podobnie jak kolega zaczołem myśleć o triatlonie ale to pieśn przyszłości. Na ten moment zaczynam od biegania , ale w okresie zimowym czciałbym sie "nauczyć pływać" tzn jestem samooukiem a z tym daleko nie dopłynę, więc poszukuję instruktora. czy możecie kogoś polecić w łodzi??
qba
Podpis:
|
|
| |
|
qba77
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
| | Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|