Użytkownik:
Hasło:
Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie:
Strona Główna Portal FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Kalendarz Imprez Rejestracja Zaloguj Download

Tagi tematu: cos, czy, groznego, krotkie, skoki, tetna, to, ultra, wykres

xTRI.pl - Triathlon Forum Strona Główna » Forum ogólne » Zdrowie i odżywianie » Ultra krótkie skoki tętna ,czy to coś groźnego -wykres
Wiadomość
Autor

Wysłany: 10-02-2012, 23:15    Temat postu:
Pyra napisał/a:

Ja miałem taką fajną koszulkę merino-wool, ale zostawiłem ja po Suszu w obcym samochodzie i chyba juz jej nie odzyskam :evil: :evil: :evil:

Oddamoddam. Z ilością nowych projektów które teraz trwają czas na poszukiwania nie może się znaleźć ;).

Podpis:
Aktualnie na moim blogu:Raport Startowy - 5 Poznań Półmaraton.

www.PoznanMultisportTeam.pl - Mój team
www.XDU-Poznan.pl - Moja impreza
foka

Wiadomość
Autor

Wysłany: 10-02-2012, 23:19    Temat postu:
Czestotliowsc nadawania nie ma nic do skokow, bo te skoki sa zazwyczaj powodowane przez nagromadzenie sie elektrycznosci statycznej.

Podpis:
No one ever says let's play triathlon!
elim
Członek TriCity Triathlon Team

Wiadomość
Autor

Wysłany: 11-02-2012, 00:45    Temat postu:
kristo79 napisał/a:
Witajcie,
Byłem wczoraj u lekarza 1 kontaktu,ale pani doktor przynajmniej wiedziała co to :
tachykardia i bradykardia ;) I zrobiła mi ekg,ale oczywiście nic nie wyszło. Zobaczyła wykresy etc. i myślę że dosyć fachowo wytłumaczyła co i jak tzn.

Jeśli by to była jakaś arytmia bądź tachykardia poczuł bym jakieś duszności ,nagły skok tętna w spoczynku etc. utrzymujący się przynajmniej kilka sekund.
Promieniowanie od klatki do podbródka itp. omdlenia ,zawroty głowy,ale w tym przypadku stwierdziła-co jest raczej bardzo racjonalne po wyeliminowaniu czynników ``objawowych`` ,że ja w zasadzie NIC nie czuję w klatce podejrzanego. Że to najprawdopodobniej artefakt , który wywołuje urządzenie. To jest tak krótki skok ,że prawdopodobnie nic co powoduje serce. Mówi ,że organizm wytrenowany i wszystko ok. Tętno spoczynkowe niskie - wiadomo. Bradykardia,ale wytrenowana.:)

Czy mogę już napisać "A NIE MÓWIŁEM????"
:P

Podpis:
10k-44:28 (2011); 21,1k-1:40:44 (2010); 42,2k-4:23:47 (2010); HIM-6:23:49 (Czechman 2011)

Per aspera ad astra...
Motylop

Wiadomość
Autor

Wysłany: 11-02-2012, 10:29    Temat postu:
Myślę,że na dzień dzisiejszy TAK . Co mnie bardzo cieszy :)

Podpis:

kristo79

Wiadomość
Autor

Wysłany: 11-02-2012, 19:04    Temat postu:
foka napisał/a:
Pyra napisał/a:

Ja miałem taką fajną koszulkę merino-wool, ale zostawiłem ja po Suszu w obcym samochodzie i chyba juz jej nie odzyskam :evil: :evil: :evil:

Oddamoddam. Z ilością nowych projektów które teraz trwają czas na poszukiwania nie może się znaleźć ;).

foka , take it easy :-D

Podpis:
Paweł Ziemkowski; 3k-11:24(2011); 5k-19:45(2010); 10k-39:51(2010); 15k-62:56(2011); 21,1k-1:28:54(2011); 42,2k-3:13:40(2010); HIM-6:25:16 (Susz 2011)
http://www.dietdoctor.com/lchf
Volenti non fit iniuria
Pyra
Moderator

Wiadomość
Autor

Wysłany: 12-02-2012, 11:24    Temat postu:
mimo że mnie ten wątek nie dotyczy w najmniejszym stopniu, przeczytałem go i chciałbym zwrócić uwagę na WZOROWE zachowanie Kristo - mimo forumowo-domowych i celnych porad, Kristo nie poszedł na łatwiznę i przede wszystkim SPRAWDZIŁ U LEKARZA - pozbywając się tego ułamka procenta wątpliwości

Podpis:
Dzięki! Razem damy radę!

Moje endorfinki 2011:
Swim 400 m - 6:25
Run 10 km - 43:20
Siedlce - 1:02
Susz sprint - 1:25
Górzno olimp - 2:39
mat
Członek WTT

Wiadomość
Autor

Wysłany: 12-02-2012, 18:06    Temat postu:
Z tego co opisujesz myślę ,że może chodzić o skurcze dodatkowe,które są wynikiem chwilowych zaburzeń przewodnictwa.Po takim dodatkowym skórczu następuje wydłużenie okresu przed wystąpieniem nastepnych,które są zwykle nieco szybsze niż średnia w tym samym okresie.Podobno u ludzi mocno trenujących takie incydenty się zdarzają i o ile nie towarzyszą im żadne inne objawy to nie ma obaw.mogą wystąpić jako początkowe objawy przetrenowania lub jako skutek zaburzeń elektrolitowych-magnez,odwodnienie.Zawsze trzeba wyjaśnić czy nie jest to pozapalny proces chorobowy np.po grypie.

Podpis:

jarosław
Członek TriCity Triathlon Team

Wiadomość
Autor

Wysłany: 12-02-2012, 20:09    Temat postu:
Jako,że w zasadzie sprawa na dzień dzisiejszy została rozwiązana tzn.
Po zakupie żelu do Ekg i wazeliny i zastosowaniu się do porad (dzięki Pyra ) wykres zaczął wyglądać tak jak powinien, bez tych dziwnych skoków. Wczoraj test na ``sucho`` w pokoju 1h i nic się nie działo.Dziś bieg w terenie 1.5h i również wszystko ok.
Ale dzięki tym przygodom zmobilizowałem się,żeby porobić sobie badania, co na pewno mi nie zaszkodzi..:)
Dziękuję Wszystkim za udział i cenne porady w temacie.
Pozdrawiam,
Krzysiek

Podpis:

kristo79

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu   Strona 2 z 2

Skocz do: