Ja miałem taką fajną koszulkę merino-wool, ale zostawiłem ja po Suszu w obcym samochodzie i chyba juz jej nie odzyskam
Oddamoddam. Z ilością nowych projektów które teraz trwają czas na poszukiwania nie może się znaleźć ;). Podpis: Aktualnie na moim blogu:Raport Startowy - 5 Poznań Półmaraton.
Czestotliowsc nadawania nie ma nic do skokow, bo te skoki sa zazwyczaj powodowane przez nagromadzenie sie elektrycznosci statycznej. Podpis: No one ever says let's play triathlon!
Witajcie,
Byłem wczoraj u lekarza 1 kontaktu,ale pani doktor przynajmniej wiedziała co to :
tachykardia i bradykardia ;) I zrobiła mi ekg,ale oczywiście nic nie wyszło. Zobaczyła wykresy etc. i myślę że dosyć fachowo wytłumaczyła co i jak tzn.
Jeśli by to była jakaś arytmia bądź tachykardia poczuł bym jakieś duszności ,nagły skok tętna w spoczynku etc. utrzymujący się przynajmniej kilka sekund.
Promieniowanie od klatki do podbródka itp. omdlenia ,zawroty głowy,ale w tym przypadku stwierdziła-co jest raczej bardzo racjonalne po wyeliminowaniu czynników ``objawowych`` ,że ja w zasadzie NIC nie czuję w klatce podejrzanego. Że to najprawdopodobniej artefakt , który wywołuje urządzenie. To jest tak krótki skok ,że prawdopodobnie nic co powoduje serce. Mówi ,że organizm wytrenowany i wszystko ok. Tętno spoczynkowe niskie - wiadomo. Bradykardia,ale wytrenowana.:)
Czy mogę już napisać "A NIE MÓWIŁEM????"
:P Podpis: 10k-44:28 (2011); 21,1k-1:40:44 (2010); 42,2k-4:23:47 (2010); HIM-6:23:49 (Czechman 2011)
Ja miałem taką fajną koszulkę merino-wool, ale zostawiłem ja po Suszu w obcym samochodzie i chyba juz jej nie odzyskam
Oddamoddam. Z ilością nowych projektów które teraz trwają czas na poszukiwania nie może się znaleźć ;).
foka , take it easy Podpis: Paweł Ziemkowski; 3k-11:24(2011); 5k-19:45(2010); 10k-39:51(2010); 15k-62:56(2011); 21,1k-1:28:54(2011); 42,2k-3:13:40(2010); HIM-6:25:16 (Susz 2011)
http://www.dietdoctor.com/lchf Volenti non fit iniuria
mimo że mnie ten wątek nie dotyczy w najmniejszym stopniu, przeczytałem go i chciałbym zwrócić uwagę na WZOROWE zachowanie Kristo - mimo forumowo-domowych i celnych porad, Kristo nie poszedł na łatwiznę i przede wszystkim SPRAWDZIŁ U LEKARZA - pozbywając się tego ułamka procenta wątpliwości Podpis: Dzięki! Razem damy radę!
Moje endorfinki 2011:
Swim 400 m - 6:25
Run 10 km - 43:20
Siedlce - 1:02
Susz sprint - 1:25
Górzno olimp - 2:39
Z tego co opisujesz myślę ,że może chodzić o skurcze dodatkowe,które są wynikiem chwilowych zaburzeń przewodnictwa.Po takim dodatkowym skórczu następuje wydłużenie okresu przed wystąpieniem nastepnych,które są zwykle nieco szybsze niż średnia w tym samym okresie.Podobno u ludzi mocno trenujących takie incydenty się zdarzają i o ile nie towarzyszą im żadne inne objawy to nie ma obaw.mogą wystąpić jako początkowe objawy przetrenowania lub jako skutek zaburzeń elektrolitowych-magnez,odwodnienie.Zawsze trzeba wyjaśnić czy nie jest to pozapalny proces chorobowy np.po grypie. Podpis:
Jako,że w zasadzie sprawa na dzień dzisiejszy została rozwiązana tzn.
Po zakupie żelu do Ekg i wazeliny i zastosowaniu się do porad (dzięki Pyra ) wykres zaczął wyglądać tak jak powinien, bez tych dziwnych skoków. Wczoraj test na ``sucho`` w pokoju 1h i nic się nie działo.Dziś bieg w terenie 1.5h i również wszystko ok.
Ale dzięki tym przygodom zmobilizowałem się,żeby porobić sobie badania, co na pewno mi nie zaszkodzi..:)
Dziękuję Wszystkim za udział i cenne porady w temacie.
Pozdrawiam,
Krzysiek Podpis:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum