Użytkownik:
Hasło:
Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie:
Strona Główna Portal FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Kalendarz Imprez Rejestracja Zaloguj Download

Tagi tematu: roweru, transport

xTRI.pl - Triathlon Forum Strona Główna » Forum ogólne » Sprzęt » Transport Roweru
Wiadomość
Autor

Wysłany: 08-02-2011, 09:07    Temat postu: Transport Roweru
Rzecz niby banalna, ale wydaje mi się, że każdy może dorzucić od siebie kilka wskazówek aby uniknąć strat w sprzęcie.

W zeszłym roku mój rower podróżował kilka razy, czego efektem jest kilka brzydkich, głębokich rys na lakierze.
Po tych kilku razach udało mi się przekonałem się, że:
- wożenie kół poza pokrowcem to kiepski pomysł
- wkładanie roweru do bagażnika/na tylne siedzenie wymaga wiele cierpliwości
- dobrze jest zabezpieczyć ramę piankowymi "rurkami" i przypiąć całą konstrukcję pasami do siedzenia

Jakie są wasze patenty?

Z drugiej strony na moim ulubionym blogu o tri pojawił się interesujący artykuł o tym, jak Ray transportuje swój rower (ze względu na pracę, gość przemieszcza się samolotem kilkadziesiąt razy w ciągu roku). Czek dis ałt:
http://www.dcrainmaker.co...th-my-bike.html

Podpis:

baq

Wiadomość
Autor

Wysłany: 08-02-2011, 12:08    Temat postu:
Juz po drugim wyjezdzie na zawody postanowilem, ze nie bede wiecej wozil roweru w samochodzie. Zauwazylem, ze ojciec Mateusza Kazmierczaka mial uchwyt mocowany na tylej klapie, ale nie podobala mi sie opcja zabawy z tymi pasami. Po krotkim researchu internetowym zawiozlem samochod do serwisu i zalozyli mi skladany hak (zakladam go tylko, jak jade na zawody). Nastepnym krokiem byl zakup uchwytu na rowery mocowanego na haku. Przygotowanie samochodu do przewozenia rowerow zajmuje mi srednio 15 minut, a bez cisnienia moge przewozic 3 rowery no i sa zabezpieczone przed kradzieza, choc dla chcacego nic trudnego...

Nawet na autostradzie, przy predkosci 140 nie ma najmniejszych problemow. Nalezy tylko pamietac, zeby rama nie byla bezposrednio przytrzymywana przez uchwyt (kawalek szmaty i po problemie). Zadnych rys, zadnego sciagania\zakladania kol. Easy.

Podpis:
No one ever says let's play triathlon!
elim
Członek TriCity Triathlon Team

Wiadomość
Autor

Wysłany: 08-02-2011, 12:39    Temat postu:
Wczoraj wróciłem z ISPO w Monachium gdzie natrafiłem na wystawkę Thule, którzy się specjalizują w takich rzeczach do przewozu rowerów samochodem. Mieli między innymi świetne stojaki wysuwane na dach samochodu, które były na szynach dla jeszcze łatwiejszego wstawiania i zdejmowania roweru.

Podpis:
SkarpetyKompresyjne.PL - Najlepsza kompresja pod jednym dachem
Eddie
Członek IM 2010

Wiadomość
Autor

Wysłany: 08-02-2011, 23:14    Temat postu:
Okej, mam taki bagażnik na hak i samochód, którym mogę go przewieźć. Będę musiał poważnie się nad tym zastanowić przy wyjeździe na Czechmana i do Hamburga.
Problemem jest tylko to, że nie bardzo mogę się przekonać do tego sposobu. Boję się przede wszystkim stanu kierownicy (lemondka karbon) po takiej przejażdżce. Na bagażniku jechałyby co najmniej dwa bicykle, na które chuchamy i dmuchamy:)

Podpis:
www.mistrzkierownicy.blogspot.com
baq

Wiadomość
Autor

Wysłany: 19-02-2011, 00:25    Temat postu:
Jezeli ktos szuka torby na rower, to calkiem ciekawie i praktycznie prezentuje sie Bikend Helium.

http://www.biknd.com/index_en.html

Podpis:
No one ever says let's play triathlon!
elim
Członek TriCity Triathlon Team

Wiadomość
Autor

Wysłany: 19-02-2011, 06:22    Temat postu:
Jeśli chodzi o torby i walizki to na Targach w Kielcach byłem na stoisku www.roweryjumar.pl Całkiem fajne walizki rowerowe do transportu oferują. Warto sprawdzić

Podpis:
Eddie
Członek IM 2010

Wiadomość
Autor

Wysłany: 19-02-2011, 07:13    Temat postu:
Eddie napisał/a:
Jeśli chodzi o torby i walizki to na Targach w Kielcach byłem na stoisku www.roweryjumar.pl Całkiem fajne walizki rowerowe do transportu oferują. Warto sprawdzić

stanowczo ktoś powinien popracować nad ich stroną :-/

Podpis:
IM 12:14:03 BORÓWNO 2010 - MARATON 4:40
1/2IM 5:32:50 Susz 2010 - PÓŁ MARATON 1:47
Łukasz Kiełbowicz

Wiadomość
Autor

Wysłany: 19-02-2011, 17:19    Temat postu:
No rzeczywiście trochę mało czytelna, no ale co zrobić...

Podpis:
Eddie
Członek IM 2010

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  

Skocz do: