Użytkownik:
Hasło:
Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie:
Strona Główna Portal FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Kalendarz Imprez Rejestracja Zaloguj Download

Tagi tematu: burnery, fat, spalacze, termogeniki, tluszczu

xTRI.pl - Triathlon Forum Strona Główna » Forum ogólne » Zdrowie i odżywianie » Termogeniki i fat burnery
Wiadomość
Autor

Wysłany: 15-09-2011, 10:39    Temat postu: Termogeniki i fat burnery
W temacie o kofeinie robi się mały offtopic i temat schodzi na różnego rodzaju termogeniki i fat burnery. Zapraszam do dyskusji osoby, które z tego korzystają albo chcą dowiedzieć się czegoś więcej.

Ja słyszałem ostatnio, że korzystanie z fat burnerów powoduje nadmierne pocenie się na codzień, czy ktoś może to potwierdzić?

Podpis:
Being perfect is not about winning …it is about being able to look your friends in the eye and know that you didn’t let them down, because you told them the truth ... if you can do that with joy in your heart … then you’re perfect.

Mój Blog - Zapraszam!

Ironman C/S Polska
nodun
Admin

Wiadomość
Autor

Wysłany: 15-09-2011, 11:12    Temat postu:
Ja stosuję termogenik z ActiveLab i pocę się tylko podczas ćwiczeń. Nie zauważyłem, aby na co dzień potliwość się zwiększyła. Podobnie było, gdy wcześniej łykałem z Olimpu.

Dodam jeszcze, że średnio 2 razy do roku robię komplet badań (a to na uczelnię, a to na kurs instruktorski itp...) i jak narazie wszystko jest w normie, więc skutków ubocznych nie zaobserwowano.

Podpis:
http://bartoszdabrowski.pl
bartkyok

Wiadomość
Autor

Wysłany: 15-09-2011, 12:31    Temat postu:
Juz pisalem. Po therm line chyba 2 olimpa nie bylem w wc ponad tydzien, a i potem nie bylo latwo :shock:

Podpis:
Dzięki! Razem damy radę!

Moje endorfinki 2011:
Swim 400 m - 6:25
Run 10 km - 43:20
Siedlce - 1:02
Susz sprint - 1:25
Górzno olimp - 2:39
mat
Członek WTT

Wiadomość
Autor

Wysłany: 15-09-2011, 13:02    Temat postu:
Dziwne, gdyż therm line również zawiera kofeinę, a wiadomo, jak kofeina działa na jelita :) raczej w drugą stronę :) Może to zbieg okoliczności albo reakcja na jakiś składnik dodatkowy.

Podpis:
bartkyok

Wiadomość
Autor

Wysłany: 15-09-2011, 13:32    Temat postu:
chyba masz na myśli, że to kawa działa na jelita - podrażnia. Kofeina w proszku już chyba nie. Reakcja rzeczywiście była pewno na coś innego, bo w tym therm line II dużo było tych substancji, herbatek i ziółek i różnych ładnie nazywających się pseudo-odchudzaczy, ale myślę, że od samych tabsów się nie schudnie.
Przykładowo:
Jak brałem l=karnitynę, to tak zapierniczałem na treningach, że było mi daleko od "strefy aerobowej" w której się najwięcej chudnie. Więc równie dobrze mogłem tego nie brać i ćwiczyć leniwie, a efekt byłby większy - to tylko jeden z przykładów jakie to wszystko jest "miękkie"
Ogólnie polecam samo-obserwację...

Podpis:
Dzięki! Razem damy radę!

Moje endorfinki 2011:
Swim 400 m - 6:25
Run 10 km - 43:20
Siedlce - 1:02
Susz sprint - 1:25
Górzno olimp - 2:39
mat
Członek WTT

Wiadomość
Autor

Wysłany: 15-09-2011, 14:19    Temat postu:
Ogólnie l-karnityna praktycznie nie działa. Przynajmniej tak mówią ostatnie badania. Jeżeli chodzi o spalanie tkanki tłuszczowej, to głównym celem termogeników jest pobudzenie, dzięki czemu mamy więcej energii i chęci do ćwiczeń.

Dlatego i tak dla amatorów najważniejsze są ćwiczenia, a suplementy to tylko niewielki procent sukcesu. W przypadku profesjonalistów suplementacja jest niezwykle istotna.

Podpis:
bartkyok

Wiadomość
Autor

Wysłany: 15-09-2011, 17:30    Temat postu:
Cześć,
ja ostatnio zgubiłem 8 kg. ( w 4 mc) Brałem Venom, nie odnotowałem wzrostu potliwości na codzień, trochę przy treningach. Do tego dieta i dużo areobów - typowe długie treningi Tri.

Dziś zamówiłem i czekam na Scorch - ma bardzo pozytywne opinie. Zobaczymy.
L karnityna działa ale trzeba dużo areobów + mocną dietę.

Generalna zasada to używać sprawdzonych środków (fajne posty są na kfd) i nie przekraczać 3/4 zalecanej dawki. Tak aby nas nie wyczsało za bardzo. Efekty i tak przyjdą.

Ps.
Opinie mówiące, że: pocenie się na makasa, sucho w ustach, poddenerwowanie, pobudzenie, ciarki na ciele itp Zazwyczaj (niektórzy mogą być uczuleni na substancie zawarte w spalaczu tłuszczu) wynikają z:
1. Przekroczenia dawki (a co tam 3 jak mogę łyknąć 4 kapsy)
2. Picia alko. (a tam przecież piwko2,no max 3 to nic nie szkodzą) a owszem szkodzą
3. Mieszania z innymi suplami lub dragami

Wszystko z głową !

F

Podpis:
Never give up

1k - 4:28 / 5k - 28:12 / 10k - 01:04:19 / 15k - 01:47:57 / 21k - 02:18:49 / Susz Sprint - 01:50:45
GrudiLee

Wiadomość
Autor

Wysłany: 16-09-2011, 10:13    Temat postu:
Cytat:
ja ostatnio zgubiłem 8 kg. ( w 4 mc) Brałem Venom, nie odnotowałem wzrostu potliwości na codzień, trochę przy treningach. Do tego dieta i dużo areobów - typowe długie treningi Tri.

Venom - główny konkurent Hydroxycut'u, często były porównywane ze sobą. Venom z kolei wycofano, gdy odkryto że dodają do niego sibutraminę. Potem wyszła nowa seria pod trochę zmienioną nazwą, która już "podobno" była pozbawiona sibutraminy.

Podpis:
Cel 2012 - Susz 1/2 IM <4:45:00
Marek

Wiadomość
Autor

Wysłany: 17-09-2011, 08:54    Temat postu:
Grudi dokładnie jak brałeś starego dobrego venoma to brałeś nic innego jak salbutamol z dodatkami :-) Nic dziwnego, że działał, bo jest na liście zabronionych środków i tylko Marit może brać na potęgę, bo ma na receptę hehe
Dobry też jest animal cuts i hyperdrine.
Ja uważam, że termogeniki to najgorszy badziew z całej gamy suplementów. Nigdy nie wiemy do końca co tam siedzi. Dużo lepsze rozwiązanie to dieta :!:

Podpis:
Go hard or go home!
WRS

Wiadomość
Autor

Wysłany: 17-09-2011, 19:00    Temat postu:
Może może sam już nie wiem. Stosowałem zasadę (jak zawsze) 3/4 max dawki z ulotki. Co 3 mc robię badania krwi itp i na razie jest ok. A tłuszczyk wyparował :-D

Podpis:
Never give up

1k - 4:28 / 5k - 28:12 / 10k - 01:04:19 / 15k - 01:47:57 / 21k - 02:18:49 / Susz Sprint - 01:50:45
GrudiLee

Wiadomość
Autor

Wysłany: 17-09-2011, 20:31    Temat postu:
Nie chcę Cię martwić, ale gdyby takie rzeczy dało się wykryć zwykłym badaniem krwi jakie zapewne robisz sobie w przychodni, to testy antydopingowe robiono by na potęgę, na większości zawodów w prawie wszystkich dyscyplinach.

Podpis:
Cel 2012 - Susz 1/2 IM <4:45:00
Marek

Wiadomość
Autor

Wysłany: 18-09-2011, 21:18    Temat postu:
bartkyok napisał/a:
Ogólnie l-karnityna praktycznie nie działa. Przynajmniej tak mówią ostatnie badania. Jeżeli chodzi o spalanie tkanki tłuszczowej, to głównym celem termogeników jest pobudzenie, dzięki czemu mamy więcej energii i chęci do ćwiczeń.

Dlatego i tak dla amatorów najważniejsze są ćwiczenia, a suplementy to tylko niewielki procent sukcesu. W przypadku profesjonalistów suplementacja jest niezwykle istotna.

100% prawdy, l-karnityna wg nowych badań nie ma nic wspólnego z spalaniem tkanki tłuszczowej. W znacznie większych dawkach i zażywana 3H przed treningiem, może poprawić nam jakość treningu co może się przełożyć na jego długość czy też intensywność a co za tym idzie przełoży się na większą liczbę spalonych kalorii, natomiast nie działa bezpośrednio na utratę tkanki tłuszczowej.

GrudiLee napisał/a:
Cześć,
Dziś zamówiłem i czekam na Scorch - ma bardzo pozytywne opinie.

Moim zdaniem top1 dla osób, które chcą zacząć przygodę z termogenikami.
Bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Dodatkowo dostajemy sporą liczbę kapsułek co pozwala na wygodne i indywidualne dobranie porcji dawkowania.

A dodając od siebie parę groszy odnośnie termogeników to powiem tak, że był jeszcze ładnych kilka lat temu jedyny i godny reduktor do polecenia, niestety po jego wycofaniu (pozdrawiamy Panie z USA, które stwierdziły że jak zjedzą całe opakowanie w 3 dni to schudną 20kg) to tak naprawdę dla osób, które miały większą styczność z tego typami suplementów nic nie jest godne polecenia.
Mowa oczywiście o efedrynie.
Ale jest ona aktualnie zakazanym środkiem więc nie będziemy o niej rozmawiać na forum, ponieważ ostatnio jak wspomniałem o glicerolu (który z początkiem tego roku również wylądował na tej liście) zostałem zbluzgany na 150...

Podpis:
Żywienie w Sporcie --> www.icds.info/

Mój Blog - http://ironman-race.blogspot.com/

MrowaTheLegend

Wiadomość
Autor

Wysłany: 18-09-2011, 22:27    Temat postu:
Ja probowalem Scorcha , starego Venoma , starego Hydroxycuta no i perełke - starego Thermal Pro . Najlepsze "efekty" mialem po Thermal Pro , pozniej po Venomie i Hydroxycut .

Niestety u mnie czesto wiązało się to z nadmierną potliwośćią już przy małym wysiłku . Teraz uważam bardziej z odżywkami gdyż jak się przekonałem nie pozostają one obojętne dla naszego organizmu . Teraz jestem zdania że 95% to dieta i trening a Thermogeniki to tylko dodatkowa "motywacja" i pobudzenie .

Podpis:

centur1

Wiadomość
Autor

Wysłany: 20-09-2011, 14:27    Temat postu:
Własnie (7 min temu) był listonosz :mrgreen: i scorch juz jest.

Będę dawkował jak zawsze spokojnie:

1 i 2 tydz 2x1 dziennie
2 i 3 i 4 tydz 2x2 dziennie

Będe pisał co kilka dni o samopoczuciu, wadze itp. (królik doświadczalny)

pozdr
F

Podpis:
Never give up

GrudiLee

Wiadomość
Autor

Wysłany: 21-09-2011, 20:06    Temat postu:
ja bym dawkował 1 tydzień 2x2caps, później 2x3caps a pod koniec zrobił 2x4caps

Podpis:
Żywienie w Sporcie --> www.icds.info/

Mój Blog - http://ironman-race.blogspot.com/

MrowaTheLegend

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu   Strona 1 z 3

Skocz do: