| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 03-09-2011, 09:46 Temat postu: plan treningowy zima 2011/2012 |
Witam:) zaczynam dopiero przygodę z triathlonem, trenowałem kiedyś kolarstwo,pół roku pływanie, znalazłem plan treningowy(mało szczegółowy ale innego nie mam), chciałbym jak najlepiej przepracować zimę, tylko właśnie czy plan jest dobry? z jakim tętnem mam pracować? mam możliwość porozmawiania o tym z dr biochemii(trener reprezentacji Polski juniorów w wioślarstwie) ale to dopiero w październiku. Proszę o opinie i ewentualną pomoc:) pozdrawiam! tu jest link do tego planu http://www.dabrowa.pl/dg_...on_treningi.htm
Podpis:
|
|
| |
|
visor
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 03-09-2011, 10:21 Temat postu: |
Nie wiem, czy nie lepiej dla Ciebie bedzie samemu zbudowac plan w oparciu o np. Biblie Joe Friela. W tym tak na pierwszy rzut oka jest za duzo biegania, jak dla zaczynajacego z bieganiem.
Podpis: No one ever says let's play triathlon!
|
|
| |
|
elim
Członek TriCity Triathlon Team
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 03-09-2011, 11:10 Temat postu: |
z jakim tętnem mam jeździć? biegać? to chyba jest ważne, nie chce stracić czasu tej zimy, mam już swoje lata:)
Podpis:
|
|
| |
|
visor
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 03-09-2011, 12:05 Temat postu: |
W wyzej wymienionej pozycji wszystko znajdziesz i odpowiednio zaplanujesz zarowno caly rok.
Najpierw musisz kilka testow zrobic. I powtarzac je na koniec kazdego mezocyklu, aby dostrajac sie do treningow, albo treningi do siebie.
Jezdzic lepiej na mocy, biegac na polaczeniu tetna i predkosci, a plywac na predkosci.
Podpis: No one ever says let's play triathlon!
|
|
| |
|
elim
Członek TriCity Triathlon Team
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 03-09-2011, 20:37 Temat postu: |
a jak się najlepiej przygotowywać do zrealizowania planu treningowego?co robić proszę o porady:)
Podpis:
|
|
| |
|
visor
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|