TD - delagat techniczny (czyli ktoś ze związku). Na kilku zawodach w Polsce, na których byłem, nie było ściągania z trasy (Puchar Polski, Mistrzostwa Polski Weteranów) - wiem, bo inaczej bym nie ukończył;)
Elim - to prawda, ale zauważ że w zawodach ITU z serii WTS są osobne starty: elita kobiet, elita mężczyzn, age groupers (następnego dnia). U nas lecą wszyscy na raz i dlatego stosowanie tych przepisów może i powinno być zawieszane, inaczej zawodów nie kończyłoby 80-90 procent zawodników. Np. Środa Wlkp.:wyszedłem z wody w górnych trzydziestu procentach stawki, a mimo to - po dojeździe do pętli kolarskiej - zostałem skasowany przez pierszy pociąg elity może na pierwszych 500 metrach. I co? Powinni zamknąć dojazd do pętli, gdy wciąż 70 procent zawodników nawet na nią nie wjechała? Dodając ściąganie zdublowanych - wyśligu nie ukończyłoby 120 czy 150 osób, a może 20... To po prostu zupełnie inne realia niż w wyścigach na poziomie WTS, gdzie na mecie różnica między najlepszym a najgorszym wynosi często 10 minut (np. tutaj wyniki z finałowego wyścigu serii w Pekinie: http://www.triathlon.org/...l_beijing/6150/ )!!!
pozdrawiam
d Podpis:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum