| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 16-01-2012, 13:45 Temat postu: Ostroga |
Czołem. Mial ktoś czasem takie cudo?
na jednej z pięt, tak w połowie zrobiło się twarde zgrubienie. Twarde jak kość.
Poczytałem troszkę w necie i wyszło mi, ze to ostroga.
Tylko ze wszędzie piszą że to zajebiście boli - a mnie raczej pobolewa ale tylko dlatego, że jak wyczułem że to mam to zaczęło przeszkadzać.
Jest na to jakiś domowy sposób? Metody na siostrę kopciuszka - obrzynanie pięty nożem - raczej chciałbym uniknąć.
Pozrawiam
Podpis: Wegetarianin - wyżera jedzenie mojemu jedzeniu
10km 0:43:15 11.11.09 Gdynia
21km 1:34:01 Połmaraton Ostrodzki
42,195 3:23:26 15.08.11 Gdańsk
Tri Olimpijski 2:21:36 03.09.2011 Mamaia Rumunia
|
|
| |
|
Von_Igel
Członek TriCity Triathlon Team
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 16-01-2012, 14:20 Temat postu: |
w warszawie znam pedologa - wyciąłby i powiedział co robic (czyli zamowić wkladki dopasowane) i dlaczego i tak będzie odrastać.
Podpis: Dzięki! Razem damy radę!
Moje endorfinki 2011:
Swim 400 m - 6:25
Run 10 km - 43:20
Siedlce - 1:02
Susz sprint - 1:25
Górzno olimp - 2:39
|
|
| |
|
mat
Członek WTT
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 16-01-2012, 15:08 Temat postu: |
Panowie, spokojnie.
Na początek proponuję wizytę u fizjoterapeuty, później ewentualnie prześwietlenie.
Ból w tej okolicy może oznaczać zarówno ostrogę piętową, jak i zapalenie rozcięgna podeszwowego. Każdy z tych urazów leczy się zupełnie inaczej, dlatego przede wszystkim najważniejsza jest diagnoza. Kilka testów wykonanych przez doświadczonego specjalistę powinno naświetlić sprawę.
Miałem to ustrojstwo w zeszłym roku, zeszło dopiero po dwóch miesiącach po zastosowaniu m.in: ultradźwięków, masaży i maści.
Jednak największy skutek odniosły trzy zabiegi, tzw. "fala uderzeniowa" - średnio przyjemne, ale skutecznie rozbija narośl.
W każdym większym mieście jest dostęp do takiej aparatury.
PS - co do wycinania, to nie stosuje się już tego od ładnych kilku lat. Ingerencja chirurgiczna w okolicy pięty powoduje nieodwracalne zmiany w amortyzującej strukturze tkanki tłuszczowej (tak, to chyba chodziło o tłuszcz)
Podpis: www.mistrzkierownicy.blogspot.com
|
|
| |
|
baq
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
| | Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
|