| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 31-01-2012, 12:48 Temat postu: Opaska/stabilizator na kolano (do biegania) |
hej,
Możecie polecić jakieś sprawdzone opaski, stabilizatory na kolana?
Chodzi mi o coś, co nie będzie się zsuwało po przebiegnięciu pół kilometra?
przez jakiś czas pływałem sporo żabką i od tej pory po bieganiu bolą mnie kolana.. a może macie jakieś inne sposoby na radzenie sobie z bólem kolan?
Podpis:
|
|
| |
|
wujek
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 31-01-2012, 13:32 Temat postu: |
opaska może tak samo zaszkodzić jak i pomóc, jeżeli źródłem bólu przy bieganiu jest np. przypierana rzepka to większość opasek ją dociąży zamiast ulżyć. najlepiej dać się zdiagnozować fizjoterapeucie
Podpis: IM Austria 2010 - 11:08:57
http://wttwarszawa.pl/WTT/start.html
Cervélo Mafia
|
|
| |
|
Lubomir
Członek IM 2010
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 31-01-2012, 14:03 Temat postu: |
| Cytat: | opaska może tak samo zaszkodzić jak i pomóc, jeżeli źródłem bólu przy bieganiu jest np. przypierana rzepka to większość opasek ją dociąży zamiast ulżyć. najlepiej dać się zdiagnozować fizjoterapeucie
|
Fizjoterapeucie albo ortopedzie. Opaski stabilizujące oprócz szkodzenia w sposób opisany przez Lubomira odciążają też mięśnie przez co, mięsień może się "rozleniwić" i nie utrzymywać stawu na odpowiednim poziomie bez opaski.
Podpis: Being perfect is not about winning …it is about being able to look your friends in the eye and know that you didn’t let them down, because you told them the truth ... if you can do that with joy in your heart … then you’re perfect.
Mój Blog - Zapraszam!
Ironman C/S Polska
|
|
| |
|
nodun
Admin
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
| | Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
|