Wysłany: 24-01-2012, 11:30 Temat postu: Re: Najlepszy pływak w kategorii "nie Phelps" ?
ironsimon napisał/a:
Jak w temacie: Kto jest waszym ulubionym pływakiem? Kto najbardziej przyczynił się do rozwoju tej dyscypliny? Kto zrobił na was największe wrażenie ?
Dla mnie, bez wątpienia, Yuya Horihata. To fenomen pływania. A dlaczego? Nie sztuka jest mieć 190 cm i stopę do napedu o nr 52 i pływać 20s na 50m. Prawdziwa sztuka, to mieć 168 cm, ważyć 62kg mieć 22 lata, a poza tym dużo gorsze warunki fizyczne i ścigać się z Lochtim tak jak na MŚ na 400 zmiennym. Japończyk zajął tam 3 miejsce z czasem 4,11,98.
Dla mnie to fenomen pływania.
Chciałbym podpatrzeć jak on to robi, bo musi być na prawdę doskonały technicznie, znacznie lepszy od czołowych światowych pływaków, jednak materiałów nie znalazłem za dużo o nim.
Może ktoś z Was ma coś więcej o tym fantastycznym pływaku?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum