Użytkownik:
Hasło:
Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie:
Strona Główna Portal FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Kalendarz Imprez Rejestracja Zaloguj Download

Tagi tematu: deda, grupowy, lemondki, zakup

xTRI.pl - Triathlon Forum Strona Główna » Forum ogólne » Sprzęt » Lemondki deda - grupowy zakup
Wiadomość
Autor

Wysłany: 23-12-2011, 07:55    Temat postu:
Ja mam lemondkę Porfile T2+ w wersji draft legal i w zestawie do niej były podkładki, tzn. standardowo pasuje pod 31,8 mm, ale dzieki podkladkom możesz założyć ją na kierownicę 25,4 mm.

Jak jest z Dedą, nie mam pojęcia...

Z tego, co widzę w linku, to jest dosyć miejsca na lemondkę na części 31,8. Lemondka jest stosunkowo wąsko rozstawiona, tj. zaraz przy mosktu będzie mocowana.

Podpis:
No one ever says let's play triathlon!
elim
Członek TriCity Triathlon Team

Wiadomość
Autor

Wysłany: 23-12-2011, 12:33    Temat postu:
Jak rozumiem lemondka powinna być montowana do powierzchni walcowej? - Moja kierownica zwęża się praktycznie od krawędzi mostka - tak więc montaż w tym miejscu raczej odpada. Ponownie cylindryczna staje się dopiero w miejscu owijki

Podpis:
10k-44:28 (2011); 21,1k-1:40:44 (2010); 42,2k-4:23:47 (2010); HIM-6:23:49 (Czechman 2011)

Per aspera ad astra...
Motylop

Wiadomość
Autor

Wysłany: 23-12-2011, 12:36    Temat postu:
Moja przystawka jest na sprzedaż. Zakupiłem sobie inną aero kierę więc ta może się komuś przydać bardziej.

Podpis:
Aktualnie na moim blogu:Raport Startowy - 5 Poznań Półmaraton.

www.PoznanMultisportTeam.pl - Mój team
www.XDU-Poznan.pl - Moja impreza
foka

Wiadomość
Autor

Wysłany: 06-01-2012, 00:25    Temat postu:
Zamontowałem testowo (a raczej próbowałem) lemondkę. Niestety bez zmiany kierownicy się chyba nie obejdzie. Na upartego może i można by ją dokręcić przy samym mostku - ale w tym ustawieniu bym się chyba udusił po przejechaniu jednego kilometra.

Jak szeroko macie rozstawione lemondki w swoich rowerach?

Podpis:
10k-44:28 (2011); 21,1k-1:40:44 (2010); 42,2k-4:23:47 (2010); HIM-6:23:49 (Czechman 2011)

Per aspera ad astra...
Motylop

Wiadomość
Autor

Wysłany: 20-02-2012, 07:29    Temat postu:
Witajcie!

Trafiłem na to forum z przypadku, podczas poszukiwania przystępnej cenowo przystawki czasowej oraz wszelkich informacji w tym temacie. Część z Was już się zaopatrzyła w ten przyrząd, ale może byłaby jeszcze jakaś grupka chętna do złożenia takiego wspólnego zamówienia? Mój upatrzony model to Deda Parabolica Uno (względnie Due). U Wertykala aktualnie jest do nabycia w cenie 280zł.

Parę słów o mnie: triathlonistą nie jestem, raczej zwykłym kolarzem, a może nawet rowerzystą, bo jeżdżę tylko i wyłącznie dla siebie i dla przyjemności, aczkolwiek sporo i często nie tempem spacerowym. Nie ścigam się, choć zamierzam spróbować. Pochodzę z Poznania, gdzie mieszkam i aktualnie studiuję. Moje imię - Michał.

Pozdrawiam wszystkich!

Podpis:

michalbike

Wiadomość
Autor

Wysłany: 20-02-2012, 09:34    Temat postu:
@michalbike - ja jestem chętny. Też z Poz.

Podpis:

zdanozdan

Wiadomość
Autor

Wysłany: 20-02-2012, 12:11    Temat postu:
No to dwóch jest, zawsze to więcej niż jeden :-)

Miałbym prośbę do organizatora poprzedniej akcji. Podzieliłbyś się informacją gdzie dokonywałeś zamówienia, jak rozegrałeś negocjacje ceny i w ogóle organizacyjnie jak to poszło?

Podpis:

michalbike

Wiadomość
Autor

Wysłany: 20-02-2012, 12:32    Temat postu:
Hej,

Zamówienie szło przez użytkownika "speedbully", który ma sklep w niemczech :)

Podpis:
Being perfect is not about winning …it is about being able to look your friends in the eye and know that you didn’t let them down, because you told them the truth ... if you can do that with joy in your heart … then you’re perfect.

Mój Blog - Zapraszam!

Ironman C/S Polska
nodun
Admin

Wiadomość
Autor

Wysłany: 20-02-2012, 17:41    Temat postu:
nodun, dzięki!

Więc tak, pobawiłem się trochę, by to jakoś organizacyjnie mniej więcej ustawić.
Do użytkownika "speedbully" nie pisałem - ostatnio na forum był przeszło pół roku temu, więc pewnie tak szybko tutaj nie zawita, o ile w ogóle.
Napisałem natomiast do Wertykala. Rewelacji nie ma, aktualnie (jak wspomniałem) mają lemondki po 280zł, przy zakupie 5 sztuk zaproponowali 7% rabatu, a więc 260zł/sztuka. Niby nic, ale zawsze taniej. Myślę, może inaczej - mam nadzieję, że przy 4 sztukach dadzą podobny upust. Najlepiej by było zrobić zamówienie dla jednego rejonu. Mamy dwóch chętnych z Poznania na razie.

Zaczekajmy jeszcze parę dni, może ktoś się dołączy. Jeśli nie, trudno, zamówimy zdanozdan we dwójkę, chociaż na przesyłce zaoszczędzimy, co? ;-)

EDIT: Prowadzę rozmowę z trzema punktami. Jak osiągnę ciekawy rezultat dam znać.

Podpis:

michalbike

Wiadomość
Autor

Wysłany: 23-02-2012, 20:27    Temat postu:
Temat rozpowszechniłem, ale nie cieszy się zbyt dużym zainteresowaniem.

Na chwilę obecną otrzymałem ofertę 260zł przy zamówieniu jednej sztuki oraz 250zł/sztuka przy zamówieniu dwóch egzemplarzy.
Ewentualnie, gdyby były tylko dwie osoby, za 250zł (jakieś 257zł wraz z przesyłką już wliczoną) idziesz na to zdanozdan

Podpis:

michalbike

Wiadomość
Autor

Wysłany: 23-02-2012, 22:58    Temat postu:
Cały czas mówimy o lemondce Deda?
Jeżeli chodzi o sprzęt draft-legal, to jestem zainteresowany i możesz na mnie liczyć.
Ktoś jeszcze jest chętny?

Podpis:
www.mistrzkierownicy.blogspot.com
baq

Wiadomość
Autor

Wysłany: 24-02-2012, 10:13    Temat postu:
Deda chyba nie jest draft legal w oryginale.

Podpis:
No one ever says let's play triathlon!
elim
Członek TriCity Triathlon Team

Wiadomość
Autor

Wysłany: 24-02-2012, 10:26    Temat postu:
@michalbike - tak czy tak bym kupił więc wchodzę.

Podpis:

zdanozdan

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu   Strona 6 z 6

Skocz do: