| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 04-10-2011, 13:21 Temat postu: Garmin Forerunner 910XT |
Już jest...
Dcrainmaker opublikował właśnie swoją in-depth review następcy 310xt.
Garmin Forerunner 910XT In Depth Review
Zabieram się do czytania :)
Podpis: I may not be there yet but I'm closer than I was yesterday
Maratoniarz.pl
|
|
| |
|
zinio
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 04-10-2011, 13:50 Temat postu: |
kurcze. ten facet ma te wszystkie gadżety w szafie. niesamowite
Podpis: 1/2 IM 4:19
IM 9h15
maraton 2:38
1/2 maraton 1h12:21
|
|
| |
|
mkon
Członek IM 2010
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 04-10-2011, 13:57 Temat postu: |
| mkon napisał/a: | | kurcze. ten facet ma te wszystkie gadżety w szafie. niesamowite |
i to zanim pojawią się one w sklepach...
Ale fajne jest, to że z momentem wejścia produktu na rynek odsyła producentowi egzemplarz, który testował i kupuje sobie własny...
Podpis: I may not be there yet but I'm closer than I was yesterday
Maratoniarz.pl
|
|
| |
|
zinio
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 04-10-2011, 14:18 Temat postu: |
| Cytat: | | Ale fajne jest, to że z momentem wejścia produktu na rynek odsyła producentowi egzemplarz, który testował i kupuje sobie własny... |
Ten akurat może odesłać (wersja developerska) ale Garmin na pewno nie zostawi go tak z pustymi rękoma, a ten tekst to bym bardziej traktował jako chęć zgarnięcia donacji :)
Podpis: Being perfect is not about winning …it is about being able to look your friends in the eye and know that you didn’t let them down, because you told them the truth ... if you can do that with joy in your heart … then you’re perfect.
Mój Blog - Zapraszam!
Ironman C/S Polska
|
|
| |
|
nodun
Admin
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 04-10-2011, 22:25 Temat postu: |
One Garmin to rule them all!
Podpis:
|
|
| |
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 04-10-2011, 22:48 Temat postu: |
czy wszyscy używają tej firmy czy mi sie tylko zdaje?
Podpis: Dzięki! Razem damy radę!
Moje endorfinki 2011:
Swim 400 m - 6:25
Run 10 km - 43:20
Siedlce - 1:02
Susz sprint - 1:25
Górzno olimp - 2:39
|
|
| |
|
mat
Członek WTT
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 04-10-2011, 22:54 Temat postu: |
już piszę list do świętego mikołaja...
Podpis: Cele 2012
Susz 5:20
Borówno 5:15
|
|
| |
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 04-10-2011, 23:51 Temat postu: |
też nabrałem apetytu, ale strach myśleć z jaką ceną wystartuje u nas (cytat z jednej z recenzji [CHIP]: Forerunner 910XT ma trafić do sprzedaży w Polsce w połowie listopada 2011 w sugerowanej cenie brutto wynoszącej 399 euro).
Podpis: IM Borówno 2011: 13:34:25
IM Frankfurt 2012: ;)
Keep Tri-ing
'You can always quit later!'
|
|
| |
|
marcin
Członek IM 2010
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 05-10-2011, 08:20 Temat postu: |
| Cytat: | też nabrałem apetytu, ale strach myśleć z jaką ceną wystartuje u nas (cytat z jednej z recenzji [CHIP]: Forerunner 910XT ma trafić do sprzedaży w Polsce w połowie listopada 2011 w sugerowanej cenie brutto wynoszącej 399 euro).
|
400 euro to jeszcze nie taka tragedia (patrząc na cene miernika mocy garmina) :)
Podpis: Being perfect is not about winning …it is about being able to look your friends in the eye and know that you didn’t let them down, because you told them the truth ... if you can do that with joy in your heart … then you’re perfect.
Mój Blog - Zapraszam!
Ironman C/S Polska
|
|
| |
|
nodun
Admin
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 05-10-2011, 08:49 Temat postu: |
Cena miernika mocy Garmina i tak jest nizsza od miernika mocy Polara, Sram, czy SRM.
Cena 310xt na oficjalnej polskiej stronie Garmina wynosi 349 EUR bez paska i 399 EUR z paskiem (detaliczna cena producenta) i wynosila tyle od premiery, wiec nie ma co sie bac. W Stanach cena 910xt wynosi tyle, ile wynosila cena 310xt w dniu premiery. W przypadku 310xt w Polsce od pierwszych dni mozna bylo taniej kupic ten sprzet od dystrybutorow Garmina (cena hurtowa). Spodziewalbym sie czegos w zakresie 1200-1500 zlotych bez paska.
Swoja droga nie chce ktos kupic w okolicy grudnia rocznego 310XT dodatkowo wyposazonego w quick release kit?
Podpis: No one ever says let's play triathlon!
|
|
| |
|
elim
Członek TriCity Triathlon Team
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 05-10-2011, 11:00 Temat postu: |
@elim ja byłbym chętny na 310 :)
[ Dodano: 05-10-2011, 11:09 ]
Ja czekam na miernik garmina, pomiar mocy w pedałach to jest to na co świat czeka :)
Chyba najbardziej wiarygodny (no jeszcze będzie w bucie od http://www.brimbrothers.com/)
pomiar(nie mylić z najbardziej dokładny). Poza tym mamy mamy pomiar mocy na dwie nogi oddzielnie. Polar mnie wkurza swoją drożyzną i brakiem kompatybilności z innymi firmami. Apple się znalazł.
Podpis: Każda meta to początek nowego wyścigu.
Warsaw Triathlon Team
|
|
| |
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 05-10-2011, 11:27 Temat postu: |
Jeglin niestety Marek pierwszy sie odezwal (dokladnie o 1045) wiec jezeli dalej bede chcial sprzedac 310xt, a on zrezygnuje, to odezwe sie do Ciebie.
Pomiar w pedalach eliminuje znaczna czesc problemow i koszta zwiazane z produktami innych producentow:
- powertap - pomiar w piascie oznacza pomiar tylko w jednym zestawie kol, a jezeli ktos ma wiecej zestawow kol (startowe, treningowe, itp.) to potrzebuje wiecej piast, a 2 piasty to wydatek rzedu jednej pary pedalow
- SRM i SRAM - pomiar w korbie pratycznie ogranicza pomiar do jednego roweru, a jak ktos ma dwa rowery, to musi kupic dwie korby a dwie kobry Srama, to 3 pary Vectorow
Idea pomiaru w pedalach byla latwa mozliwosc przemoszenia miernikow pomiedzy rowerami, a zmiana pedalow zajmuje kilka minut (dodatkowo majac porzadne narzedzia nie zniszczy sie tych pedalow).
|
|
| |
|
elim
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 05-10-2011, 11:49 Temat postu: |
No nic. Zawsze drugi. Całe życie drugi. Na setkę w szkolę drugi, ... ;)
Myślę, że co do pedałów to nie tylko przyświecała im idea szybkiej zmiany i możliwości transferu. Tutaj odczytywane są bezpośrednio siły pochodzące od naszego ciała, po drugie istnieje możliwość analizy tego nacisku przy różnym ustawieniu pedałów ( czyt. przy różnych kątach) No i dokładnie można odseparować lewą od prawej, co jakoś przy pomiarze mocy w korbie mnie nie przekonuje.
Podpis: Każda meta to początek nowego wyścigu.
Warsaw Triathlon Team
|
|
| |
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 05-10-2011, 11:52 Temat postu: |
Zbyt duzy skrot myslowy z mojej strony, powinno byc "Jedna z idei pomiaru w pedalach byla..."
|
|
| |
|
elim
|
|
|