| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 14-02-2012, 10:26 Temat postu: |
| malgosia napisał/a: |
Myślisz że mogę tego paska używać z najnowszym hr garmina? Cena dużo bardziej przyzwoita za kawałek gumy. |
Ty potrzebujesz paska zgodnego z ANT+.
To pasek Polara. Na 100% nie będzie działał bo polar zawsze coś sam modzi i nigdy nie robił urządzań zgodnych z ANT+.
Wszystkie paski Garmina odkąd pamiętam działały na tym protokole więc każdy z nich będzie działał z 910xt. Mam w domu stary pasek od Garmina Edge 305 - to jest ten sam co FR 305. Sprawdzę dzisiaj i dam znać ale na 99% to jest nadajnik ANT+.
Podpis:
|
|
| |
|
pavoolon
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 14-02-2012, 13:59 Temat postu: |
pavoolon, nie doczytałeś chyba problemu.. Malgosia nadajnik ma, tylko paska żeby go zamocować nie ma ponieważ jej wypadł: P
Co do samego paska, ciekawe czy nie będzie problemu z mocowaniem.
Podpis:
|
|
| |
|
arathunku
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 14-02-2012, 14:06 Temat postu: |
Oj. Sorry. Faktycznie źle zrozumiałem post Małgosi.
[ Dodano: 15-02-2012, 10:14 ]
No i wczoraj przełożyłem Garmina na prawą rękę i znowu dostałem 3 długości gratis. Nie wiem. U mnie to nie działa
Zastanawiam się czy to kwestia techniki pływania czy może mój garniak jako jeden z pierwszych sprzętów jest jakiś wadliwy. Fakty są takie, że mi ani razu nie policzył dokładnie długości
elim, a jak Ty pływasz? Zmiennym czy tylko kraulem? Pływałeś, czy ćwiczyłeś technikę?
Czy ktoś może jeszcze potwierdzić dokładność/niedokładność liczenia długości w basenie?
Podpis:
|
|
| |
|
pavoolon
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 15-02-2012, 11:51 Temat postu: |
Właśnie przyszedł email, 910xt dostępna w końcu na amazonie już. Nie od marca jednak.. Teraz tylko tak ładnie tatusia poprosić żeby wysłał mi.. tylko jaki pretekst? Niedawno do roweru dokładał, a tu już zegarek za tyle.mhm
http://www.amazon.com/dp/...7740_pe_vfe_dt1
edit: dziwne.. amazon proponuje żeby mogę być zainteresowany na email.. itd a dalej napisane in stock 9 march.;/ :<<
pavoolon, fajnie by było jakbyś miał możliwość wymiany się na garminy z kimś u kogo dobrze liczy. Wykluczyłbyś wadliwość zegarka. Ja stawiam na technikę.
3 Długości gratis to i tak nie tak dużo, chociaż zależy na ile długości.. Ja jak sam liczę to odchylenie czasami sięga 5 basenów:D
Podpis:
|
|
| |
|
arathunku
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 15-02-2012, 12:07 Temat postu: |
W Polsce mnie średnio interesuje:P
Podpis:
|
|
| |
|
arathunku
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 15-02-2012, 12:09 Temat postu: |
Na pierwszym pływaniu długości policzył mi dobrze. Lecz raz klasyka policzył jako dowolny.
Podpis:
|
|
| |
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 19-02-2012, 20:34 Temat postu: |
| pavoolon napisał/a: |
[ Dodano: 15-02-2012, 10:14 ]
No i wczoraj przełożyłem Garmina na prawą rękę i znowu dostałem 3 długości gratis. Nie wiem. U mnie to nie działa
Zastanawiam się czy to kwestia techniki pływania czy może mój garniak jako jeden z pierwszych sprzętów jest jakiś wadliwy. Fakty są takie, że mi ani razu nie policzył dokładnie długości
Czy ktoś może jeszcze potwierdzić dokładność/niedokładność liczenia długości w basenie? |
Niestety, potwierdzam obawy. Dzisiaj zamiast 8 zabek, policzyl 9.
Przy 1km (40 basenow - liczylam) pokazal 43 baseny. Widac bylo kiedy sie pomylil (12sek dlugosc).
Zegarek byl na lewym reku. A ma to znaczenie na ktorym?
Podpis: Cel: Susz 2012 Sprint
|
|
| |
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 19-02-2012, 23:00 Temat postu: |
Tylko kraul.
Podpis: No one ever says let's play triathlon!
|
|
| |
|
elim
Członek TriCity Triathlon Team
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 20-02-2012, 12:13 Temat postu: |
| malgosia napisał/a: | | Zegarek byl na lewym reku. A ma to znaczenie na ktorym? |
Przetestowałem to bo w PoolMate miało to ogromne znaczenie. Nawet w opcjach była możliwość konfiguracji na której ręce go nosisz. Na lewej ręce mylił mi się strasznie i zaczął działać poprawnie jak założyłem na prawą. Ma to związek z techniką nawrotu. Po nawrocie pierwszy ruch robię zawsze prawą ręką i lewa ma dłuższe wyleżenie i bardziej akcentuje pauzę podczas końca długości.
Ale jak widać w 910xt nie ma to większego znaczenia.
Podobno pod koniec lutego ma się pojawić aktualizacja do 910xt więc mam nadzieje, że coś poprawią.
Podpis:
|
|
| |
|
pavoolon
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 22-02-2012, 06:23 Temat postu: |
witam wszystkich
moze wyjasnicie mi zanim udam sie dzis na basen, czy jesli mam zaplanowane roznej dlugosci interwaly to po kazdym interwale i odpoczynku jestem zdany na przycisk LAP ? (bo widze nie idzie przeslac treningu na plywanie do 910)
czy po zakonczeniu interwalu przyciskiem lap jak zatrzymam sie na odpoczynek to po zrzucie na connect bedzie odpoczynek czy cos tam bedzie zliczal? trzeba spokojnie stac i czekac na koniec odpoczynku czy jakies ruchy rak nie maja wplywu na zapis ?
z gory dzieki za odpowiedzi
pzdr
Podpis:
|
|
| |
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 22-02-2012, 08:11 Temat postu: |
Po interwale i po odpoczynku naciskasz lap. W connect bedzie to uwidocznione jako rest. Mozna cos tam rekami machac.
Podpis: No one ever says let's play triathlon!
|
|
| |
|
elim
Członek TriCity Triathlon Team
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 22-02-2012, 17:39 Temat postu: |
hmmm nic z tego nie rozumiem ;) myslalem ze bede zadowolony jednak nie jestem
na basenie wszystkie klasyczne policzyl i rozpoznal jako Grzbietowy !?!?!? o co z tym chodzi? macie taki problem ?
na 1000m doliczone 75
Podpis:
|
|
| |
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 22-02-2012, 18:11 Temat postu: |
| kociol napisał/a: | hmmm nic z tego nie rozumiem ;) myslalem ze bede zadowolony jednak nie jestem
na basenie wszystkie klasyczne policzyl i rozpoznal jako Grzbietowy !?!?!? o co z tym chodzi? macie taki problem ?
na 1000m doliczone 75 |
Tak jak wszycy, którzy mają 910XT (opisują to w poprzednich wątkach) i ja mam takie proglemy. Faktycznie nie jest to dopracowane do końca. przyznam się, że jestem poczatkującym pływakiem, więc i szybkości i styl nie idealny. Praktycznie dobrze pokazuje kraula, tu raczej nie ma problemów, ani z rozpoznawaniem, ani ze zliczaniem.
Klasyczy i grzbietowy nieco gorzej. Mam sytuację, że są pomyłki i w zliczaniu i rozpoznawaniu.
Ponoć ma być jakies uaktualnienie softu pod koniec lutego.
Podpis:
|
|
| |
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 22-02-2012, 18:37 Temat postu: |
ja mam aktualnie fw 2.3
jesli nowy fw jak najszybciej nie zalatwi problemu zeby klasyka rozpoznawal jako klasyka, a nie jako grzbiet to lipa
Podpis:
|
|
| |
|
|
|
|