Użytkownik:
Hasło:
Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie:
Strona Główna Portal FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Kalendarz Imprez Rejestracja Zaloguj Download

Tagi tematu: dieta

xTRI.pl - Triathlon Forum Strona Główna » Forum ogólne » Zdrowie i odżywianie » Dieta
Wiadomość
Autor

Wysłany: 06-02-2012, 16:37    Temat postu:
wicia no tak, ale jak redukcja to nie siła.
Kreatyna i reszta supli pomoże Ci utrzymać siłę, ale tak jak pisałem wcześniej ja bym z nich nie rezygnował i ciągnął suplementację do zawodów.
Zakładając, że rano przed treningiem nie jesz śniadania to zadbałbym o węgle na noc.
Jak masz 7 tyg. do zawodów to 6 na diecie, a w 7 delikatnie podbij węgle i 2 dni przed zawodami lekkie ładowanie i powinno być git.

[ Dodano: 06-02-2012, 16:41 ]
Dobrym sposobem jest też przejście na carb cycling. Poczytaj trochę o tym w sieci.
Jest to dieta bardziej kulturystyczna, ale możesz wprowadzić lekkie modyfikacje i uciąć spokojnie te 2kg.

Podpis:
Go hard or go home!
WRS

Wiadomość
Autor

Wysłany: 06-02-2012, 17:46    Temat postu:
syplementacja jst ciagnieta do samych zawodów. staram sie ejsc dosc duze kolacje i dlatego tez to bialko na noc zeby rano nie czuć głodu. tydzien przed zawodami napewno wejdzie sporo wegli.

Podpis:

wicia

Wiadomość
Autor

Wysłany: 06-02-2012, 19:36    Temat postu:
Tylko drogi Panie Marku, zasugerował Pan, iż nie można przeprowadzić pełnego i kompletnego wywiadu dietetycznego.

Pana wytłumaczenie dotyczy aspektu psychologicznego w kontakcie z klientem jak i samego stosowania się do planu odżywiania, natomiast nie wyjaśnia Pan aspektu o którym była mowa :) :)

Oczywiście tutaj ma Pan słuszną rację, że jeśli mamy dostęp fizyczny (poprzez wizyty w gabinecie) to motywacja jest z reguły większa i sam to dostrzegam na swoich klientach.
Napisałem w większości przypadków, ponieważ naprawdę wiele osób jest zmotywowanych; dopytują się o każdy szczegół (do czego zawsze zachęcam) via e-mail/telefon/gg i efekty są wręcz znakomite.

Marek napisał/a:
W obu przypadkach (dietetyka i trenera) da się to zrobić przez Internet, ale czy nie lepiej twarzą w twarz?

Oczywiście, że lepiej jest twarz w twarz, ale trzeba pamiętać, że dzisiejsze społeczeństwo jest bardzo zalatane i z tego co obserwuje to dla większości oferta internetowa jest zdecydowanie bardziej praktyczna (nie wspominając o klientach z za granicy)

Pozdrawiam.

Podpis:
Żywienie w Sporcie --> www.icds.info/

Mój Blog - http://ironman-race.blogspot.com/

MrowaTheLegend

Wiadomość
Autor

Wysłany: 06-02-2012, 20:45    Temat postu:
Napisałem w postscriptum w poprzednim poście.

Podpis:
Cel 2012 - Susz 1/2 IM <4:45:00
Marek

Wiadomość
Autor

Wysłany: 06-02-2012, 22:24    Temat postu:
No tutaj Marek raczej chlopakowi motywacji nie brakuje.

A co do treningu internetowego (w tym watku diety) - niektorzy maja 0% szans na taka usluge w realu, a motywacji starczyloby na kilkudziesieciu ludzi.

Podpis:
No one ever says let's play triathlon!
elim
Członek TriCity Triathlon Team

Wiadomość
Autor

Wysłany: 07-02-2012, 11:34    Temat postu:
MrowaTheLegend napisał/a:
dzisiejsze społeczeństwo jest bardzo zalatane

A co dopiero biegacze albo triathloniści mają powiedzieć :-)

Podpis:

zdanozdan

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu   Strona 2 z 2

Skocz do: