| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 20-01-2012, 22:42 Temat postu: Cześć! (nowy z Krakowa) |
Cześć! Witam Koleżanki i Kolegów!
Mam na imię Adam i jestem z Krakowa. Czytam to forum od kilku miesięcy i przyszedł czas aby się przedstawić, zadać kilka pytań i może dołożyć jakąś małą cegiełkę od siebie.
Udziałem w zawodach sportowych zaraziłem się w Irlandii. Przez 3 lata pracowałem w Dublinie w pewnej firmie konsultingowej. Na kilkaset obsób pracujących działały dosyć prężnie wewnętrzne kluby golfistów, serferów, biegaczy, tenisistów i triathlonistów. Firma opłaciła startowe w biegu na 10 km no i tak ukończyłem swoje pierwsze zawody wśród 10 tysięcy uczestników. 10k Great Ireland Run 2009 – Dublin Phoenix Park, w całe 57 minut. Żona zachwycona! „Mój mąż trenuje. Adam biegnie na 10 kilometrów”. Ja też. Nie wiedziałem, ze człowiek może tyle przebiec ...
Ubzdurałem sobie, że można też do tego jeszcze dołożyć pływanie i jazdę na rowerze. Zacząłem planować pierwszy triathlon po powrocie do kraju. Jaworzno, bo krótko i blisko z Krakowa. Zapisałem się. Wyjazd służbowy, obowiązki rodzinne, żona w szpitalu, zero treningu, nie udało się. Lało i było zimno w ten dzień. Za rok będzie kolejna szansa!
Ale wcześniej jest maraton, w kwietniu, w Krakowie! Styczeń to ostatni dzwonek aby zacząć przygotowania. Trzy tygodnie biegania i ... szpital, wyrostek, stan zaawansowany, operacja i „ban” na bieganie na kilka tygodni... Za rok będzie kolejna szansa!
Sierpień 2011, Jaworzno, 32 stopnie w cieniu, pełne słońce! Żona i synek zachwyceni: „tata ma zawody, jest triathlonistą” nasz maluch ma wypisane na twarzy (jeszcze nie mówi). Znalazłem w sieci jakiś 8 tygodniowy plan dla początkujących na super sprint. Całe 8 tygodni treningu za mną. Mój kraul z 10 x 25m w 30 minut doszedł do 400m w 10 minut – ja pływam! Adrenalina, the sky is the limit, cross 400/10/3 w 54 min. Wszystkie cele zrealizowane: 1. ukończyć, 2. nie być ostatnim, 3. poniżej godziny! Byłem 81 ma 100 startujących.
Na razie sport traktuję w kategoriach rodzinno-rekreacyjnych. Na ten rok kilka dłuższych biegów i krótszych występów w tri. Ambicje zostawiam na kolejne lata, za rok olimpijka, za dwa half im, za trzy iron. Dobry plan to podstawa :))
Życzę Wszystkim udanych startów w 2012 – na pewno się zobaczymy!
cdn
Adam
Podpis: Triathlare necesse est, vivere non est necesse!
Cele: Cracovia Maraton < 4:00 & Jaworzno Super Sprint < 0:48
|
|
| |
|
adam77
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 21-01-2012, 00:34 Temat postu: |
Cześć Adam!
Ciekawa historia. Fajnie, że dołączyłeś. Trzymam kciuki :)
Podpis: Cel: Susz 2012 Sprint
|
|
| |
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 21-01-2012, 19:53 Temat postu: |
Cześć. Widzę dwie kosy w dacie :) - 77. Jestem człowiek z Mazur od kilku lat w Krakowie. Bawię się w tri jakiś czas. Daj znać jeśli szukasz pomocy i komandirów -
Robert
Podpis:
|
|
| |
|
mazur
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 21-01-2012, 22:56 Temat postu: |
witaj, życzę powodzenia i zapału :)
Podpis: nindża nie może być mientka
|
|
| |
|
Bartek
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
| | Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|