| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 30-10-2011, 21:47 Temat postu: BCAA ?? |
Witam
Mam pytanie dotyczące Bcaa complex,jak dawkujecie w dni kiedy jest trening a jak gdy jest zasłużony dzien wolny ???
Podpis:
|
|
| |
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 30-10-2011, 22:12 Temat postu: |
ja nie przepadam za suplami z zasady. Mam wrażenie że kiepsko, jesli wogóle, działają.
Podpis: Dzięki! Razem damy radę!
Moje endorfinki 2011:
Swim 400 m - 6:25
Run 10 km - 43:20
Siedlce - 1:02
Susz sprint - 1:25
Górzno olimp - 2:39
|
|
| |
|
mat
Członek WTT
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 30-10-2011, 22:37 Temat postu: |
Musze Ci powiedziec ze tez nie byłem ich zwolennikiem ale od tygodznia stosuje Bcaa i jest naprawde duzo lepiej pod względem wydolnosciowym (mniejsze zmęczenie) jednak są to jedyne odzywki jakich uzywam ponieważ siegam tylko po naturalne wspomagacze
Podpis:
|
|
| |
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 30-10-2011, 22:52 Temat postu: |
no nie mówię nie, niektóre pewno dzialają, zobczymy co napiszą inni
(na zdjęciu masz moze bieg "śledzia"?)
Podpis: Dzięki! Razem damy radę!
Moje endorfinki 2011:
Swim 400 m - 6:25
Run 10 km - 43:20
Siedlce - 1:02
Susz sprint - 1:25
Górzno olimp - 2:39
|
|
| |
|
mat
Członek WTT
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 31-10-2011, 09:33 Temat postu: |
| mat napisał/a: | no nie mówię nie, niektóre pewno dzialają, zobczymy co napiszą inni
(na zdjęciu masz moze bieg "śledzia"?) |
W tym sezonie zjadłem już dwa opakowania BCAA (Dymatize),na dniach kupuję trzecie Jak nie mam treningu( ) to nie suplementuje.
Podpis: www.sklepcityzen.pl -sprzęt sportowy
http://tempomlawa.pl/
|
|
| |
|
twister
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 31-10-2011, 09:55 Temat postu: |
Też kiedyś używałem bcaa czyli białko ale od pewnego czasu jedę na REGO SIS dlaczego? oprócz protein są węglowodany a do tego mikroelementy. O rezultatach przekonam się za jakieś 6 miesięcy. Dobra zmykam na trening.
Podpis: Odżywki SiS Science in Sport
KS Notec Chodzież
|
|
| |
|
Stefek
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 31-10-2011, 09:58 Temat postu: |
Generalnie aminokwasy BCAA przyspieszają regenerację po treningu . Wejdź na forum kulturystyczne tam uzyskasz dokładne informacje np. sfd.pl
Podpis: 21,1k-1:36:15 (2012)
|
|
| |
|
Tomeko
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 31-10-2011, 11:45 Temat postu: |
| Tomeko napisał/a: | | Wejdź na forum kulturystyczne tam uzyskasz dokładne informacje np. sfd.pl |
hehehe u mnie na siłce to oni tylko w kółko gadają o jakiś specyfikach a niektórzy to puchną jak gęsi na farmie.
IMHO im dalej od tych wynalazków tym lepiej. Tak naprawdę cała ta branża nie podlega specjalnej kontroli i do końca nie wiadomo co się łyka. Zbliansowana dieta zapewnia wszystkie niezbędne składniki i chyba nie ma co ryzykować i się faszerować jakimś badziewiem.
Podpis:
|
|
| |
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 31-10-2011, 12:24 Temat postu: |
jestem w trakcie pisania artykułu odnośnie suplementacji aminokwasów rozgałęzionych w dyscyplinach wytrzymałościowych, z szczególnym uwzględnieniem triathlonu bo moim zdaniem to jeden z nielicznych sportów gdzie zastosowanie BCAA faktycznie może pomóc, natomiast nie przy każdym treningu i przy zupełnie innych dawkach niż to co polecają eksperci na forach kulturystycznych lub panowie z małymi karkami na siłowni.
Podpis: Żywienie w Sporcie --> www.icds.info/
Mój Blog - http://ironman-race.blogspot.com/
|
|
| |
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 31-10-2011, 16:38 Temat postu: |
(na zdjęciu masz moze bieg "śledzia"?
mat zgadza sie ,cos pięknego polecam:-)
Czyli dalej nic nie wiadomo na temat dawkowania ??? Niby bierze sie 4 tabsy dziennie ale czy to nie za duzo ??
Podpis:
|
|
| |
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 31-10-2011, 17:39 Temat postu: |
ja biorę dwie przed dłuższym treningiem i tyle; nieco częściej - po treningu - glutaminę
ale ogólnie to raczej moje dawkowanie odbiega in minus od zalecanych
Podpis: IM Borówno 2011: 13:34:25
IM Frankfurt 2012: ;)
Keep Tri-ing
'You can always quit later!'
|
|
| |
|
marcin
Członek IM 2010
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 31-10-2011, 18:48 Temat postu: |
biorę BCAA po treningu i na noc jak czuję że "mięśniowo" dałem sobie w kość, a jak "energetycznie" to poprawiam glutaminą
Podpis: IM Austria 2010 - 11:08:57
http://wttwarszawa.pl/WTT/start.html
|
|
| |
|
Lubomir
Członek IM 2010
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 31-10-2011, 21:38 Temat postu: |
Ja ze swoim długoletnim stażem na siłowni nigdy żadnych supli nie brałem. Dosłownie, na przestrzeni 8 lat chyba raz wypiłem shake'a białkowego, ale wiem, że jeśli już coś brać to właśnie BCAA. Są potrzebne, dobre i ogólnie wspaniałe. Suplementacja to nie zawsze coś dobrego (np. kreatyna w ogóle powinna być zakazana), ale BCAA jest git ;)
Podpis: "People do not lack strength, they lack will" - Victor Hugo
|
|
| |
|
Zibi
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 05-11-2011, 01:08 Temat postu: |
Mrowa IMHO BCAA, jak każdy inny suplement diety dobieramy do wagi i zaawansowania treningowego. Rozwiń temat jak masz nam coś ciekawego do powiedzenia.
Zibi a czemu kreatyna Twoim zdaniem powinna znaleźć się na liście środków zakaznych?
Podpis: Go hard or go home!
|
|
| |
|
WRS
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 05-11-2011, 09:37 Temat postu: |
Cytat z wywiadu z moim trenerem w KiF:
"Nie czarujmy się - suplementacja to również doping! Przykładem niech będzie kreatyna. Większość ćwiczących zażywających kreatynę nabiera masy jak po zabronionych hormonach, a gdy przedawkuje, robi się kłopot, bo w organizmie tworzy się szkodliwy metabolit kreatyny - kreatynina, która uszkadza nerki".
A wiadomo, że każdy początkujący, który nie ma zielonego pojęcia o treningu i suplementacji od razu łapie za kreatynę. Ale akurat jeśli chodzi o BCAA to trener poleca.
Podpis: "People do not lack strength, they lack will" - Victor Hugo
|
|
| |
|
Zibi
|
|
|