| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 19-06-2011, 20:50 Temat postu: [Artykuł] - Pływanie w triathlonie olimpijskim |
Z wielką przyjemnością publikujemy artykuł Tomasza Kowalskiego pt. "Pływanie w triathlonie olimpijskim - wybrane aspekty".
Wstęp autora:
„Pływanie w triathlonie olimpijskim” to pierwszy z serii artykułów poświęconych triathlonowi, opartych przede wszystkim na materiałach zdobytych podczas First World Conference of Science in Triathlon, która odbyła się w Alicante w marcu 2011 roku. W konferencji mogłem wziąć udział dzięki nominacji i funduszom Polskiego Związku Triathlonu, za co serdecznie dziękuję Prezesowi PZTri Krzysztofowi Piątkowskiemu i Piotrowi Netterowi. Po powrocie miałem opracować materiały szkoleniowe dla Związku, aby przybliżyć polskim trenerom nowoczesne, wiodące w świecie, metody treningowe. W najbliższym czasie PZTri nie planuje publikacji zebranych materiałów, więc postanowiłem podzielić się zdobytą wiedzą z możliwie najszerszą publicznością – stąd zamieszczenie artykułów w internecie. Jestem przekonany, że wielu trenerów i zawodników w Polsce z ciekawością zapozna się z najnowszym dorobkiem nauk o sporcie i skorzysta z niego podczas programowania przygotowań zawodników lub własnych.
***ARTYKUŁ DO POBRANIA W FORMACIE PDF***
O autorze:
Tomasz Kowalski – absolwent AWF i SGH w Warszawie, trener triathlonu. W młodszych kategoriach wiekowych trenował wyczynowo kolarstwo, do triathlonu trafił już jako senior. Obecnie prowadzi zajęcia w ramach Akademii Triathlonu, współpracuje z Kadrą Mazowsza w triathlonie oraz zajmuje się indywidualnym trenowaniem zawodników do krótkiego i długiego dystansu. Wraz z Piotrem Netterem zajmował się przygotowaniem Piotra Adamczyka, Łukasza Grassa, Tomka Karolaka i Bartłomieja Topy do startu w Herbalife Susz Triathlon. Prowadzi blog: tomekbielany.blogspot.com.
Podpis: Pozdrawiamy
Administracja xTRI.pl
|
|
| |
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 20-06-2011, 10:06 Temat postu: |
Tomek również u mnie na stronie www.zelaznyczlowiek.pl opublikował artykuł. Ja od siebie dodałem krótki komentarz z przykładowymi pływackimi jednostkami treningowymi.
Podpis: Oficjalna strona zawodów Iron Triathlon Malbork - www.irontriathlon.pl
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
| | Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|