Użytkownik:
Hasło:
Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie:
Strona Główna Portal FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Kalendarz Imprez Rejestracja Zaloguj Download

Tagi tematu: artykul, olimpijskim, plywanie, triathlonie

xTRI.pl - Triathlon Forum Strona Główna » Forum ogólne » Trening » Pływanie » [Artykuł] - Pływanie w triathlonie olimpijskim
Wiadomość
Autor

Wysłany: 19-06-2011, 20:50    Temat postu: [Artykuł] - Pływanie w triathlonie olimpijskim
Z wielką przyjemnością publikujemy artykuł Tomasza Kowalskiego pt. "Pływanie w triathlonie olimpijskim - wybrane aspekty".

Wstęp autora:

„Pływanie w triathlonie olimpijskim” to pierwszy z serii artykułów poświęconych triathlonowi, opartych przede wszystkim na materiałach zdobytych podczas First World Conference of Science in Triathlon, która odbyła się w Alicante w marcu 2011 roku. W konferencji mogłem wziąć udział dzięki nominacji i funduszom Polskiego Związku Triathlonu, za co serdecznie dziękuję Prezesowi PZTri Krzysztofowi Piątkowskiemu i Piotrowi Netterowi. Po powrocie miałem opracować materiały szkoleniowe dla Związku, aby przybliżyć polskim trenerom nowoczesne, wiodące w świecie, metody treningowe. W najbliższym czasie PZTri nie planuje publikacji zebranych materiałów, więc postanowiłem podzielić się zdobytą wiedzą z możliwie najszerszą publicznością – stąd zamieszczenie artykułów w internecie. Jestem przekonany, że wielu trenerów i zawodników w Polsce z ciekawością zapozna się z najnowszym dorobkiem nauk o sporcie i skorzysta z niego podczas programowania przygotowań zawodników lub własnych.

***ARTYKUŁ DO POBRANIA W FORMACIE PDF***

O autorze:
Tomasz Kowalski – absolwent AWF i SGH w Warszawie, trener triathlonu. W młodszych kategoriach wiekowych trenował wyczynowo kolarstwo, do triathlonu trafił już jako senior. Obecnie prowadzi zajęcia w ramach Akademii Triathlonu, współpracuje z Kadrą Mazowsza w triathlonie oraz zajmuje się indywidualnym trenowaniem zawodników do krótkiego i długiego dystansu. Wraz z Piotrem Netterem zajmował się przygotowaniem Piotra Adamczyka, Łukasza Grassa, Tomka Karolaka i Bartłomieja Topy do startu w Herbalife Susz Triathlon. Prowadzi blog: tomekbielany.blogspot.com.

Podpis:
Pozdrawiamy

Administracja xTRI.pl
Administracja
Admin

Wiadomość
Autor

Wysłany: 20-06-2011, 10:06    Temat postu:
Tomek również u mnie na stronie www.zelaznyczlowiek.pl opublikował artykuł. Ja od siebie dodałem krótki komentarz z przykładowymi pływackimi jednostkami treningowymi.

Podpis:
Oficjalna strona zawodów Iron Triathlon Malbork - www.irontriathlon.pl
trifilip

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  

Skocz do: